Over mij

Wat moet ik daar opschrijven? Wat zal ik je vertellen over mij?

Zal ik je vertellen over mijn schrijverschap? Over hoe het schrijversleven voor mij het ideale bestaan is… Vrij zijn, kunnen vertalen wat er binnenin mij leeft, een manier om te ontladen wat en wie er in mij ademt. Het bizar goede gevoel van iets creëren dat er voorheen nog niet was en dat uit mijn diepste binnenste komt. Zal ik schrijven dat ik me zo ongelooflijk dankbaar voel dat ik mij hier volledig aan kan wijden. Mijn persoonlijke gevoel van overvloed: vrijheid en avontuur!

Of zal ik vertellen over mijn Twospiritschap. Dat ik me zowel een man als een vrouw voel, met ook echt twee verschillende persoonlijkheden in één lichaam. Dat ik mijn mannelijke zelf al eerder geleefd heb, als Hongaarse huurling in de dertiende eeuw. Zal ik vertellen over de enorme verwarring die ik voelde, toen hij in het voorjaar van 2012 wakker werd en ik me realiseerde dat ik me eigenlijk altijd al twee personen had gevoeld? Of zal ik je vragen dat in de boeken van De Rode Trilogie te lezen, die sterk geïnspireerd zijn op mijn eigen ervaringen?

Zal ik vertellen over mijn beroeps achtergrond; dat ik begonnen ben als dierenarts en daarna klassiek homeopaat voor mensen werd? Dat ik trainingen en coaching heb gegeven op het gebied van ons eigen spirituele erfgoed? Dat dat zich verder ontwikkelde naar het werken als reïncarnatiecoach, waarin ik groepen en individuele mensen begeleidde in het terugkrijgen van herinneringen uit vorige levens, en vooral wat ze daar in hun huidige bestaan mee kunnen?

Over de liefde voor mijn prachtige vriendin, mijn twin, voor mijn dochter en voor mijn beste vriendin, ooit mijn beste vriend? De liefde voor Schotland en Hongarije, de twee landen waar mijn roots als man liggen.

Of over mijn grote dromen… om mijn boeken te laten vertalen, ‘over de grens’ te brengen? Om nog zoveel meer boeken te schrijven (er trappelt al een flink aantal om eruit te mogen), om te reizen voor research of boektours, om alles dat nog vanuit mij gecreëerd wil worden naar buiten te kunnen brengen…?

Nee… I think not. Ik zou het te gek vinden als je me beter wilt leren kennen. En dat kun je doen via mijn Socials @tamaskroezenwriter, waar ik zoveel van mezelf laat zien, waar je samen met mij kunt reizen door dit bizarre bestaan van mij en ik je mee zal nemen in mijn wereld.

Voor hier zal ik volstaan met:

Mijn naam is Tamás Kroezen, geboren in het jaar van Woodstock. Schrijver en Twospirit. Liefhebber van bos, vuur en Schotse whisky. Warrior and Adventurer of The Big Adventure of Lifetimes.